Materials

Alumini

El material que més ha evolucionat i millorat en prestacions en els últims anys. Els aliatges utilitzats en la construcció han permès gran diversitat d’aplicacions:

Tancaments de finestres:  l’alumini permet crear peces de grans dimensions, te una gran versatilitat d’aplicacions en l’edificació i amb una gran varietat de d’accionaments d’apertura: corredisses, practicables, pivotants, ... Instal·lat en habitatge i també en edificació institucional i altra menys convencional: façanes (murs cortina), lluernes.
EXLABESA / CORTIZO / SCHÜCO

Revestiment de façanes: l’arquitectura ha anat evolucionant d’acord amb els nous materials i noves tecnologies. El panell composite , format per dues capes d’alumini i un nucli de polietilè, ha permès el disseny de façanes a partir de recobriments realitzats amb aquest material, combinat habitualment amb murs cortina.
ALUCOIL

Protecció solar: representat des de sempre per la persiana enrotllable, que inicialment era de fusta i plàstic, per acabar essent d’alumini, avui la protecció solar adopta multitud de solucions tecnològiques i estètiques. Tot i que es treballa amb diferents materials, l’alumini continua sent el material predominant.
GRIESSER/ GRADHERMETIC / DISPERLUX / DURMI

Acer

Comunament anomenat ferro, que juntament amb la fusta han sigut els materials més treballats per l’home per fabricar tot tipus d’útils. Ideal per la construcció de tancaments, portes de garatge, d’entrada. A Jaume Costa l’utilitzem majoritàriament en escales i baranes, combinades amb fusta i/o vidre. L’acer inoxidable i el ferro Corten ha permès eliminar el manteniment que suposava fins ara aquest material.
FOSTERS / PERFRISA

A Jaume Costa l’utilitzem majoritàriament en escales i baranes, combinades amb fusta i/o vidre.
L’acer inoxidable i l’acer corten han permès eliminar en gran mesura el manteniment que suposava fins ara aquest material.

PVC

Perfileries més gruixudes i amb menys possibilitats, més adequat per tancaments de dimensions tradicionals (petita obertura). L’avantatge respecte a l’alumini és la seva condició d’aïllant tèrmic (no conductor).
CORTIZO / KOMMERLING

Vidre

Les múltiples aplicacions d’aquest producte no només fan referència a factors estètics, els avenços tecnològics han permès moltes més aplicacions en els tancaments:

  • Seguretat
  • Aïllament tèrmic
  • Control solar
  • Aïllament acústic

SAINT GOBAIN / GUARDIAN

Característiques Alumini PVC Fusta Alumini RPT
Aïllament tèrmic ** **** *** ***
Aïllament acústic *** *** **** ***
Seguretat **** *** *** ****
Vida útil del material **** **** *** ****
Resistència dels cops i el clima *** *** **** ***
Manteniment *** **** ** ***
Lluminositat **** **** **** ****
Disseny i estètica **** **** ** ****
Possibilitat de personalitzar l’acabat, vidre i accessoris **** *** ** ****
Juntament amb la fusta, l’alumini i el PVC són els principals materials que s’utilitzen per la fabricació de finestres. Tot i que algú encara prefereix la fusta per tancaments exteriors, l’alumini i el PVC l’han substituït en la majoria dels casos.